Dette skønne fad kan du plante til igen og igen. De tørrebøgeblade er ret holdbare. Ønsker du ikke plante i fadet kan du eks lægge smukke farvede æg i til påske eller du kan lave et tørret arrangement i fadet. Denne vejledning viser fadet tilplantet med forårsbebudere.
- Materialer :: visne bøgeblade, let fugtige – træskive denne er ca 18 cm i dia og 3 cm høj – 1,4 elefanttråd, her er brugt længde 40 , antal kommer an på omkreds af træskiven Nyttigt værktøj mm: bidetang – boremaskine med 1,5 mm bor – trælim – limpistol
- Bor huller langs kanten af træskiven. Hullerne sidder ca 1 cm inde fra kanten og der er 1-1,5 cm i mellem. Hvor mange huller du får rundt er uden betydning.Klip elefanttråden i to lige store stykker, her ca 20 cm når de er klippet.Hæld en smule trælim ud på en tallerken eller et stykke pap, så du kan dyppe enden af tråden heri.
- Lim tråd stykkerne i hullerne hele vejen rundt. Bøj forsigtig trådene nedad så der bliver en større vidde på fadet. Det kan være en fordel at vente til limen er tør, hvis trådene hopper ud af hullerne.
- Sæt bøgeblade på trådene. Forsigtigt klemmes trådene sammen så du kan spidde bladet over to tråde. Første blad på tråd 1 og 2, næste blad på tråd 2 og 3 osv. Trådene klemmes mest i de inderste omgange for at bladene ligger sig pænt.Forsæt stille og roligt rundt og spid over to tråde så længe det er muligt. Sorter evt bladene så der startes med nogle mindre og de større bruge når du kommer længere ud.
- Det er lettest at tage ved i hver ende af bladet og så samtidig holde to nabotråde lidt sammen.Efterhånden som der kommer flere og flere blade på trykkes de sammen så der ikke bliver for mange "huller" i fadet.
- Når fadet har den ønskede størrelse, klippes resten af trådenderne af så der er ca 3 cm der stikker udDette stykke tråd bøjes ned og holder på bladene. Bøj samme vej hele vejen rundt.
- Lim en omgang bøgeblade på med limpistolen, for at skjule den ombukkede kant.Er der lidt meget små bøgeblade, kan de limes på lidt tilfældigt som om de er landet der da de faldt af træet..
- "Isflager"Du kan lave de skønneste "isflager" af parafin. De er brugt i dette arrangement til at skabe en stemning af vinteren der er ved at være slut. Når du er igang med at lave flagerne, kan du lave ekstra og gemme i en bøtte, så har du altid lidt på lager.Når du arbejder med smeltet parafin, så vær opmærksom på at det kan svine lidt og det kan sætte fedt pletter på dit arbejdsbord, lige som hvis et lys løber ned på bordet. Gå aldrig fra en gryde der står på et tændt blus.
- Materialer og remedier til "isflager: lydstumper eller hvid parafin, det skal være parafin, stearin giver et forkert look – gryde til at smelte i – bakke – cellofan
- Pak bakken ind i cellofan så der stadig er en fordybning ned i bakken. Brug evt lidt tape på bagsiden til at holde cellofanen på plads. Det er helt fint at der er lidt "rynker" i cellofanen.
- Hæld en smule parafin over cellofanen, pas på det ikke bliver for tykt et lag, bakken kan stadig skimtes gennem paraffinen når den størkner. Bliver det ikke helt godt, kan du smelte det omHar du kviste og meget små bøgeblade, kan de ligge i parafinen inden den størkner.
- Parafinen størkner ret hurtigt og du kan tage cellofanen af bakken og fjerne det fra parafinen.Bræk parafinpladen i mindre stykker og "isflagerne" er klar.
- Så er du klar til at plante fadet til
- Start med at ligge et stykke kraftig plastik i bunden af fadet. her er klippet et stykke af en affaldssæk. Det skal være for stort til fadet til at starte med, så beskytter de fadet mod jord. Plastikken skjules senere.Planter til dette fad er forskellige løgvækster som vintergækker, erantis, perlehyacinter, vibeæg og en sød sart gul tete a tete.Forskellige mosser fra skov og have. Pilegrene med gæslinger, gren- pg barkstykker. samt "isflagerne"
- Del de forskellige klumper af løg så de lan fordeles rundt imellem hinanden i fadet, som har de groet her længe.Når du har de ønskede planter i ,rulles den overskydende plastik ind mod planterne.
- Dæk plastik med mosser. Dæk helt af så palstikken ikke længere er synlig.Dekorer med gren- og barkstykker, mere mos hvis du kan se plastik.
- Til sidst stikkes pilekvistene med de bløde gæslinger ned i jorden, og "isflagerne" lægges på sådan lidt tilfældigt. Drys også lidt små bøgeblade ind mellem løgene.
- Du har nu et skønt fad der kan stå meget længe hvis det står udenfor. står det indendørs må du skifte løgvæksterne når de afblomstre eller vokser for lange. Fadet kan senere plantes til med nogle forårs blomster som eks primula eller hornvioler. Du er velkommen til at dele dit resultat i Facebook gruppen "KREATIV MED BLOMStER"Rigtig god fornøjelse 🌸Lindawww.kreativmedblomster.dk