Her får du opskriften på en stor klassisk julekrans. Med et lille tvist, kransen har fået tre sløjfer i stedet for kun en. Kransen har også en lyskæde på, der selv tænder når det bliver mørkt. Kransen er fin at gå til for dig der ikke er så erfaren i kransebinding.
Læs hele opskriften igennem inden du begynder
- Følgende materialer har jeg brugt til denne krans:Nobelis, buksbom og kristtjørn, 1 hulahopring 70 cm i dia, floratape, grøn vindseltråd, lyskæde med solcelle, rød filtbånd – filtbåndet er fra Lehner-Stylit, kan købes hos nogle blomsterbutikker eller hos EP Engro i Tappernøje. Du kan bruge et stykke kraftigt uldstof. Uld er fantastisk at bruge udendørs da det tåler vand. Desuden skal der bruges en elefanttråd 1,4 – den er ikke afbilledet.
- Klip de forskellige vintergrønt i mindre stykker. 15-20 cm ca. jeg klipper fra bagsiden så jeg kan bruge hele grenen. Ved at klippe fra bagsiden, som du kan se her på billedet, kan klippet ikke ses fra forsiden.
- Floratape er et creppapir med et tyndt vokslag. Når floratapen strækkes ud klæber voksen, varme hænder hjælper det med at klæbe endnu bedre. Beklæd hulahopringen med floratape. Det gør at vindseltråden ikke skrider på ringen når du binder. Fastgør vindseltråden så den ikke smutter op. Jeg vinder rundt om ringen et par gange frem og tilbage. Så sidden den godt fast.
- Saml et lille bundt af to-tre af de længste stykker og læg den yderst på ringen og bind tråden en gang rundt om ringen, evt to gange rundt med tråden hvis du er helt ny i kransebinding. Sørg for at stramme tråden godt til. Fortsæt med at lave små bundter og læg dem i et slags "sildebensmønster" en yderst, en inderst og en i midten. Den inderste skal være af de kortest stykker. Fortsæt i samme rytme hele vejen rundt på ringen. Sørg for en fin fordeling af de materialer du har valgt til kransen. Da kransen skal hænge på min gavl, binder jeg kun på siderne og forsiden af ringen.
- Når du er hele vejen rundt, skal kransen afsluttes. Her løftes lidt op i de første stykker der blev bundet på, så enderne af de sidste stykker gemmes. Klip tråden af så du har 20-25 cm fri tråd, før tråden om ringen med et par fingre under tråden. Sno løkken der opstår under de to fingre et par gange og snør enden af tråden om snoningen. Tråden er nu fæstnet rigtig godt. Klip evt lidt af løkken eller bøj den blot ned mod ringenJeg afslutter ikke helt "usynligt" da jeg skal have solcellen på og en af sløjferne vil dække for samlingen.
- Sæt en elefanttråd på til ophæng. Vikel den om ringen, lav et øje og vikle resten om ringen. Dette ophæng laver jeg lidt til venstre for, set fra bagsiden, hvor kranset er sluttet
- Jeg monterer solcellen med et par stykker vindseltråd. Selve solcellen ligger ca hvor de sidste stykker grønt er bundt på. Lyskæden vikles om kransen. Jeg kom to omgange rundt om kransen. Min lyskæde har 100 lys.
- Her kan du se hvor mit ophæng er i forhold til solcellen
- Jeg vil have tre sløjfer på min krans for at give den et lille tvist. Sløjferne laves af et rødt filtbånd. Dette bånd er lige bredt nok, så jeg klipper det over med 2/3 til den ene siden og 1/3 del til den anden. Den bredeste del folder jeg på midten og klipper enderne skrå, blot for at de ikke titter frem på forsiden.Længden på båndet til sløjfen må du forsøge dig med så sløjfen får den størrelse du ønsker.Fold sløjfen så de to skrå ender overlapper, fold den pænt på midten og bind det smalle stykke om.
- Jeg binder sløjferne fast med et stykke vindseltråd. De to placeres ved solcellen, lidt til højre for midten og den sidste placeres næsten diagonalt på modsatte side.
- Så er det blot at hænge kransen op. Den er rigtig hyggelig både når det er lyst og når mørket falder på og lysene tænderRigtig god fornøjelse